2018-02-06 10:33Pressmeddelande

​AB Familjebostäder ny medlem i Studentbostadsföretagen

null

I slutet av 2017 blev AB Familjebostäder nytt medlemsföretag i branschorganisationen Studentbostadsföretagen. AB Familjebostäder är baserade i Stockholm och har länge funnits på bostadsmarknaden, men gör nu en satsning på studentbostäder.

- Det är roligt att så många aktörer satsar på studentbostäder i Stockholm där behovet är stort, och därför är det extra kul att välkomna AB Familjebostäder som medlemmar, säger Erica Sjölin, medlemsansvarig på Studentbostadsföretagen.

Tidigare har AB Familjebostäder blockuthyrt studentbostäderna i sitt bestånd, men sedan förra året både äger och förvaltar de sina studentbostäder själva och fler kommer det bli.

- Under 2017 har 86 studenter flyttat in i nya studentlägenheter med attraktivt läge i Älvsjöstaden. Vi planerar ytterligare ett antal projekt med studentlägenheter under de närmaste åren. Vi ser därför att ett medlemskap i Studentbostadsföretagen är ett steg i riktningen mot att bli en attraktiv bostadsaktör på studentbostadsmarknaden i Stockholm, säger Anette Sand, vd för AB Familjebostäder.

Om AB Familjebostäder
Grundat 1936. Äger, bygger och förvaltar hyresrätter och lokaler för Stockholms behov. Över 40 000 stockholmare har sitt hem hos oss. Dagens 19 121 hyresrätter utökas de kommande åren med minst 5 000 nya bostäder, varav flera studentbostäder.

För mer information:
Erica Sjölin 
Medlemsansvarig
Telefon: 031 – 780 45 74
E-post: erica@studentbostadsforetagen.se

Studentbostadsföretagen är branschorganisationen för ägare och förvaltare av studentbostäder i Sverige. Med våra medlemmars 65 000 studentbostäder i ryggen är vi Sveriges enskilt största studentbostadsaktör.

Vi är politiskt och ekonomiskt oberoende och företräder enbart våra medlemmars intressen – skapa förutsättningar för att bedriva bästa möjliga studentbostadsverksamhet.


Om Studentbostadsföretagen

Studentbostadsföretagen bildades som Svenska Studentbostadsföreningen (SSBF) 2001 av fem av landets studentbostadsföretag. Syftet vara att få en plattform för studentbostadsfrågor som främjade utvecklingen av studentbostadsmarknaden på lång sikt. Genom att främja samarbete mellan landets studentbostadsaktörer och en kontinuerlig opinionsbildning är Studentbostadsföretagen idag landets enskilt största studentbostadsaktör. I dagsläget har vi ett 60-tal medlemmar på ett 30-tal studieorter som tillsammans representerar omkring 65 000 av landets 85 000 studentbostäder.


Kontaktpersoner

Stina Olén
Vd
Stina Olén