2009-09-21 12:32Pressmeddelande

Ännu en budget som inte gynnar landets studentbostäder

null

För landets studentbostadsföretag innehöll inte dagens budgetproposition några överraskningar. Inte heller några åtgärder för att på allvar få fart på byggandet, trots årets extremt tuffa bostadsmarknad för just studenterna.

- Vi vet ju att Anders Borg inte är allt för intresserad av studentbostäder, men är det något år som han borde varit intresserad så är det ju i år med tanke på den bostadssituation som varit vid höstterminsstarterna runt om i landet, säger Kerstin Brolén, generalsekreterare på Svenska Studentbostadsföreningen.

Naturligtvis är det positivt att studenterna får mer pengar i plånboken, men det hjälper inte de som står utan bostad. När regeringen dessutom utökar antalet högskoleplatser med 10000 under 2010 och 2011 på grund av de ökande ungdomskullarna borde man samtidigt inse det ökande behovet av bostäder runt om i landet.

- Åtgärder för att underlätta för studentbostadsmarknaden lyser med sin frånvaro, kreditgarantier i all ära, men vad hände t.ex. med fastighetsavgiften för studentbostäder som Mats Odell pratat om i över ett år nu, avslutar Brolén.
Svenska Studentbostadsföreningen, SSBF,
är branschorganisationen
för ägare och förvaltare av studentbostäder i Sverige. Med våra
medlemmars 55 000 studentbostäder i ryggen är vi Sveriges
enskilt största studentbostadsaktör.

Vi är politiskt och ekonomiskt oberoende och företräder enbart
våra medlemmars intressen - för en positiv och långsiktig
utveckling av studentbostadsfrågor.
För mer information
Martin Johansson
Informatör
Svenska Studentbostadsföreningen

031 780 45 72
martin.johansson@ssbf.se
www.ssbf.se


Om Studentbostadsföretagen

Studentbostadsföretagen bildades som Svenska Studentbostadsföreningen (SSBF) 2001 av fem av landets studentbostadsföretag. Syftet vara att få en plattform för studentbostadsfrågor som främjade utvecklingen av studentbostadsmarknaden på lång sikt. Genom att främja samarbete mellan landets studentbostadsaktörer och en kontinuerlig opinionsbildning är Studentbostadsföretagen idag landets enskilt största studentbostadsaktör. I dagsläget har vi ett 60-tal medlemmar på ett 30-tal studieorter som tillsammans representerar omkring 65 000 av landets 85 000 studentbostäder.


Kontaktpersoner

Stina Olén
Vd
Stina Olén