2010-06-07 14:41Pressmeddelande

Graflunds blir medlemmar i Studentbostadsföretagen

null

Några dagar efter namnbytet fick Studentbostadsföretagen det första nytillskottet på medlemssidan i det privata fastighetsföretaget Graflunds. Totalt har Graflunds 580 studentbostäder fördelat på Linköping, Norrköping, Uppsala och Eskilstuna.

- Vi är glada att Graflunds vill gå med i Studentbostadsföretagen och ser fram emot att få samarbeta framöver. Det är dessutom lite speciellt i och med att Graflunds blir vår första nya medlem sedan vi bytte namn till Studentbostadsföretagen, säger Kerstin Brolén, generalsekreterare i Studentbostadsföretagen.

De senaste medlemstillskotten i Studentbostadsföretagen har varit på orter där vi tidigare inte funnits representerade som Umeå, Kalmar och Falun. Denna gång stärker Studentbostadsföretagen istället närvaron på orter där vi finns representerade sedan tidigare.

- Att ha flera medlemmar på samma ort är väldigt positivt för såväl medlemmarna som för Studentbostadsföretagen, så vi hälsar givetvis Graflunds varmt välkomna till Studentbostadsföretagen, avslutar Kerstin Brolén.Studentbostadsföretagen
är branschorganisationen för ägare och
förvaltare av studentbostäder i Sverige. Med våra medlemmars 60 000
studentbostäder i ryggen är vi Sveriges enskilt största studentbostadsaktör.

Vi är politiskt och ekonomiskt oberoende och företräder enbart våra
medlemmars intressen – skapa förutsättningar för att bedriva bästa
möjliga studentbostadsverksamhet.Mer information:
Kerstin Brolén
Generalsekreterare

031-780 45 71
kerstin@studentbostadsforetagen.se


Martin Johansson
Informatör

031-780 45 72
martin@studentbostadsforetagen.se


Om Studentbostadsföretagen

Studentbostadsföretagen bildades som Svenska Studentbostadsföreningen (SSBF) 2001 av fem av landets studentbostadsföretag. Syftet vara att få en plattform för studentbostadsfrågor som främjade utvecklingen av studentbostadsmarknaden på lång sikt. Genom att främja samarbete mellan landets studentbostadsaktörer och en kontinuerlig opinionsbildning är Studentbostadsföretagen idag landets enskilt största studentbostadsaktör. I dagsläget har vi ett 60-tal medlemmar på ett 30-tal studieorter som tillsammans representerar omkring 65 000 av landets 85 000 studentbostäder.


Kontaktpersoner

Stina Olén
Vd
Stina Olén