2014-06-29 15:00Pressmeddelande

Imorgon öppnar Studentbostadstorget - fokus på studenthotell och korttidsboende

null

I morgon öppnar vi dörrarna till Studentbostadstorget. Det betyder även att vi drar igång vår serie inspirationssamtal med exempel på spännande studentbostdskoncept. Först ut är The Student Hotel som inspirerar till ett samtal om korttidsboende, kreativitet vid hindrande regler och om ett renodlat studenthotellkoncept är aktuellt för den svenska studentbostadsmarknaden


Studentbostadstorget
Tid: 30 juni – 3 juli, 09.00 - 17.00

Redo att höra och se något nytt? Trött på att höra samma personer prata om samma lösningar utan att det händer något? Välkommen till Studentbostadstorget, en arena för diskussion och inspiration kring studentbostäder. Här tror vi på lösningar, innovativa vägar framåt och att du kommer få höra saker du aldrig hört innan. Vi gör det genom att på olika sätt visa på konkreta studentbostadskoncept från Nederländerna, Norge, Stockholm och Lund. Diskussionen och samtalen förs av de som bygger, designar och bor i studentbostäder – och dig

Vi finns på plats 509 i hamnen längs med Strandvägen

Mer information om Studentbostadstorget


The Student Hotel - studentbostadskoncept som utmanar regler
Tid: 30 juni 13.00 - 14.00 

The Student Hotel har med sitt koncept för korttidsboende rört om ordentligt på den nederländska studentbostadsmarknaden. Det började som ett sätt att komma runt begränsande hyresregler och slutade som ett framgångsrikt studentbostadskoncept och en skarp kommentar till marknaden i stort.

The Student Hotel i Almedalsguiden

I panelen:
Charlie MacGregor, vd och grundare The Student Hotel
Henrik Krantz, vd AF Bostäder
Kristoffer Roxbergh, arkitekt White arkitekter
Pam Fredman, rektor Göteborgs universitet
Teo Strömdahl Östberg, ordförande SSCO


Vi ses imorgon! 

AF Bostäder 
SGS Studentbostäder  
Stiftelsen Stockholms Studentbostäder (SSSB) 
Studentbostadsföretagen


Studentbostadsföretagen är branschorganisationen för ägare och förvaltare av studentbostäder i Sverige. Med våra medlemmars 65 000 studentbostäder i ryggen är vi Sveriges enskilt största studentbostadsaktör.

Vi är politiskt och ekonomiskt oberoende och företräder enbart våra medlemmars intressen – skapa förutsättningar för att bedriva bästa möjliga studentbostadsverksamhet.


Om Studentbostadsföretagen

Studentbostadsföretagen bildades som Svenska Studentbostadsföreningen (SSBF) 2001 av fem av landets studentbostadsföretag. Syftet vara att få en plattform för studentbostadsfrågor som främjade utvecklingen av studentbostadsmarknaden på lång sikt. Genom att främja samarbete mellan landets studentbostadsaktörer och en kontinuerlig opinionsbildning är Studentbostadsföretagen idag landets enskilt största studentbostadsaktör. I dagsläget har vi ett 60-tal medlemmar på ett 30-tal studieorter som tillsammans representerar omkring 65 000 av landets 85 000 studentbostäder.


Kontaktpersoner

Stina Olén
Vd
Stina Olén