2009-11-04 15:35Pressmeddelande

Kopparstaden går med i Svenska Studentbostadsföreningen

null

Svenska Studentbostadsföreningens 53:e medlem är Faluns kommunala bostadsbolag Kopparstaden. Med sina 750 studentbostäder för studerande vid Högskolan i Dalarna får SSBF representation på ytterligare en högskoleort vilket är extra roligt.

Faluns kommunala bostadsbolag Kopparstaden AB blev under onsdagen medlemmar i Svenska Studentbostadsföreningen. Falun, som utgör ena halvan av högskolan i Dalarna, har inte haft någon representant i SSBF tidigare vilket gör Kopparstadens inträde extra roligt.

Kopparstaden blir med sina 750 studentbostäder den 53:e medlemmen i SSBF och den andra nykomlingen på två dagar. Svenska Studentbostadsföreningen har som mål att ha medlemmar på alla Sveriges högskoleorter, att Kopparstaden nu gått med är ytterligare ett steg i rätt riktning. Kopparstaden hälsas varmt välkommen till SSBF och arbetet med att studentbostadsbranschen.Svenska Studentbostadsföreningen, SSBF,
är branschorganisationen
för ägare och förvaltare av studentbostäder i Sverige. Med våra
medlemmars 60 000 studentbostäder i ryggen är vi Sveriges
enskilt största studentbostadsaktör.

Vi är politiskt och ekonomiskt oberoende och företräder enbart
våra medlemmars intressen - för en positiv och långsiktig
utveckling av studentbostadsfrågor.För mer information
Martin Johansson
Informatör
Svenska Studentbostadsföreningen

031 780 45 72
martin.johansson@ssbf.se
www.ssbf.se


Om Studentbostadsföretagen

Studentbostadsföretagen bildades som Svenska Studentbostadsföreningen (SSBF) 2001 av fem av landets studentbostadsföretag. Syftet vara att få en plattform för studentbostadsfrågor som främjade utvecklingen av studentbostadsmarknaden på lång sikt. Genom att främja samarbete mellan landets studentbostadsaktörer och en kontinuerlig opinionsbildning är Studentbostadsföretagen idag landets enskilt största studentbostadsaktör. I dagsläget har vi ett 60-tal medlemmar på ett 30-tal studieorter som tillsammans representerar omkring 65 000 av landets 85 000 studentbostäder.


Kontaktpersoner

Stina Olén
Vd
Stina Olén