2009-06-01 16:13Pressmeddelande

Månadens studentbostad finns på Kaserngatan i Västerås

null

I regementets gamla kaserner har Mimer byggt 102 studentbostäder med 1 rum och kokvrå mellan 24-44 kvadratmeter stora. För tredje gången finns månadens studentbostad i kronans gamla lokaler, denna gång i Västerås.

Regementet lades ner 1997 och området har sedan dess helrenoverats till inte bara studentbostäder utan även till vanliga hyresrätter. Med fyra minuter till Mälaren och sju minuter till centrum och Mälardalens högskola kan man föreställa sig att den cyklande studenten bor alldeles utmärkt i Mimers ombyggda kaserner.

De 102 studentbostäderna är mellan 24-44 m2 stora och alla har dessutom ett sovloft. Förutom ett eget pentry i lägenheterna finns gemensamma kök och samlingslokal i korridoren. Bostäderna har bevarat de gamla kasernernas charm med högt i tak och stora fönster. För tredje gången finns månadens studentbostad på före detta regementsområden vilket visar att det finns betydligt mer än bara charm att hämta i försvarsmaktens gamla lokaler.


För att läsa mer om Kaserngatan, gå in på www.ssbf.seSvenska Studentbostadsföreningen, SSBF, är branschorganisationen
för ägare och förvaltare av studentbostäder i Sverige. Med våra
medlemmars 55000 studentbostäder i ryggen är vi Sveriges
enskilt största studentbostadsaktör.

Vi är politiskt och ekonomiskt oberoende och företräder enbart
våra medlemmars intressen - för en positiv och långsiktig
utveckling av studentbostadsfrågor.För mer information:
Martin Johansson
Informatör
Svenska Studentbostadsföreningen

031 780 45 72
martin.johansson@ssbf.se
www.ssbf.se


Om Studentbostadsföretagen

Studentbostadsföretagen bildades som Svenska Studentbostadsföreningen (SSBF) 2001 av fem av landets studentbostadsföretag. Syftet vara att få en plattform för studentbostadsfrågor som främjade utvecklingen av studentbostadsmarknaden på lång sikt. Genom att främja samarbete mellan landets studentbostadsaktörer och en kontinuerlig opinionsbildning är Studentbostadsföretagen idag landets enskilt största studentbostadsaktör. I dagsläget har vi ett 60-tal medlemmar på ett 30-tal studieorter som tillsammans representerar omkring 65 000 av landets 85 000 studentbostäder.


Kontaktpersoner

Stina Olén
Vd
Stina Olén