2016-11-28 11:48Pressmeddelande

Pressinbjudan: Kliv in i framtidens studentbostad

null

Nyfiken på hur ett studentboende helt anpassat efter studenternas egna önskemål ser ut? Varmt välkommen den 30 november då vi bjuder vi in studenter och media att uppleva framtidens sociala studentbostad genom virtual reality.

En tredjedel av studenterna vill bo med andra, men väldigt få vill bo i en klassisk studentkorridor. För att möta studenternas efterfrågan har ett helt nytt boendekoncept utformats med flexibla gränser för privata och sociala utrymmen.

Studentbostadsföretagen, White Arkitekter och Stockholms Studentbostäder bjuder in till en filmvisning och presentation av projektet Framtidens studentbostäder. Välkommen att utforska framtidens sociala studentboende - och ta reda på vad studenterna tycker. 


Tid: 30 november, 11.00 – 13.00
Plats: White Arkitekter, Östgötagatan 100, Stockholm 

Anmäl intresse till Studentbostadsföretagens kommunikationsansvariga Ida Tengroth.
Vi bjuder på en lättare lunch så meddela även eventuella allergier etc.
ida@studentbostadsforetagen.se // 031 - 780 45 73

Program
11:00 Hej och välkommen!
11:10 Presentation av projektet
11:45 Filmvisning och lunch
12:30 Sammanfattning med intryck från studenterna 

Medverkande:
Martin Johansson, Studentbostadsföretagen 
Kristoffer Roxbergh, White 
Mattias Carrass, Stockholms Studentbostäder 
Sarah Adolfsson, Scandinfo

Varmt välkommen!

Studentbostadsföretagen är branschorganisationen för ägare och förvaltare av studentbostäder i Sverige. Med våra medlemmars 65 000 studentbostäder i ryggen är vi Sveriges enskilt största studentbostadsaktör.

Vi är politiskt och ekonomiskt oberoende och företräder enbart våra medlemmars intressen – skapa förutsättningar för att bedriva bästa möjliga studentbostadsverksamhet.


Om Studentbostadsföretagen

Studentbostadsföretagen bildades som Svenska Studentbostadsföreningen (SSBF) 2001 av fem av landets studentbostadsföretag. Syftet vara att få en plattform för studentbostadsfrågor som främjade utvecklingen av studentbostadsmarknaden på lång sikt. Genom att främja samarbete mellan landets studentbostadsaktörer och en kontinuerlig opinionsbildning är Studentbostadsföretagen idag landets enskilt största studentbostadsaktör. I dagsläget har vi ett 60-tal medlemmar på ett 30-tal studieorter som tillsammans representerar omkring 65 000 av landets 85 000 studentbostäder.


Kontaktpersoner

Stina Olén
Vd
Stina Olén