2019-06-24 05:00Pressmeddelande

Pressinbjudan: Rätt studentbostäder, i rätt tid och till rätt pris?

Veckan innan antagningsbeskeden kommer och de blivande studenterna kastar sig över bostadssökandet ordnar Studentbostadsföretagen ett seminarium med bostadsminister Per Bolund i Almedalen.

Seminarium: Rätt studentbostäder, i rätt tid och till rätt pris?

Universitet väljer att anta färre studenter och unga avstår sin drömutbildning – på grund av bostadsbristen. Där övriga bostadsmarknaden går bet, ska studentbostäder finnas tillgängliga och erbjuda kvalitativa och prisvärda hem under studietiden. Men det saknas studentbostäder och vi behöver bygga mer. Studentbostadsföretagen släpper en ny trendrapport som utmanar den traditionella bilden av studentbostaden och bjuder in till samtal om framtiden för svensk studentbostadsmarknad.

Hur vill regeringen vända studentbostadsbristen? Hur kan vi bygga mer hållbart och attraktivt för studenter? Och hur kan dagens bestånd utnyttjas bättre?

Medverkande:
Per Bolund, Bostadsminister och språkrör, Miljöpartiet
Ingrid Gyllfors, vd, Stockholms studentbostäder
Matilda Strömberg, Ordförande, Sveriges Förenade Studentkårer
Fredrik Hörstedt, Vicerektor, Chalmers
Stina Olén, moderator, vd Studentbostadsföretagen

Tid: Måndag 1 juli, kl 16:30 - 17:15
Plats: Mellangatan 41, Visby
Arrangör: Studentbostadsföretagen

Kontaktperson:
Stina Olén,
Vd Studentbostadsföretagen
stina@studentbostadsforetagen.se
031-780 45 72Om Studentbostadsföretagen

Studentbostadsföretagen är branschorganisationen för de som äger, utvecklar, förvaltar och förmedlar studentbostäder i Sverige. Med våra medlemmars 73 000 studentbostäder i ryggen är vi Sveriges enskilt största studentbostadsaktör. Vi är politiskt oberoende och företräder enbart våra medlemmars intressen – skapa förutsättningar för att bedriva bästa möjliga studentbostadsverksamhet.


Kontaktpersoner

Stina Olén
Vd
Stina Olén