2020-05-12 07:50Pressmeddelande

Rutinerade namn till Studentbostadsföretagens styrelse

Studentbostadsföretagens styrelse förstärks med två rutinerade branschnamn. Universitetsarkitekt Karolina Ganhammar och Håkan Andersson, affärsområdeschef student på MKB Fastighets AB, valdes in i styrelsen på förra veckans föreningsstämma. 

Karolina Ganhammar har över 20 års erfarenhet från olika poster inom akademin. För närvarande är hon universitetsarkitekt på Linköping universitet men kommer inom kort att gå över helt till rollen som fastighetsstrateg på Göteborg universitet.

–Jag har alltid arbetat väldigt nära studenterna, vilket är otroligt givande och roligt. Sen har jag under många år arbetat i olika omfattning med studentbostadsfrågorna utifrån skilda perspektiv, och det är också erfarenheter som jag har med mig. Jag ser fram emot att få träffa och lära mig av kunniga och erfarna personer, och förhoppningsvis också kunna bidra med värdefull input utifrån mina tidigare uppdrag och erfarenheter, säger Karolina Ganhammar. 

Håkan Andersson är affärsområdeschef för studentbostäder på Malmös kommunala bostadsbolag, MKB Fastighets AB. Bolaget är kända i branschen för sitt innovativa kundarbete och flerfaldigt prisade för högst NKI i kundundersökningen Nöjd Studbo.

–Vi har under flera år arbetat med vårt nöjd kund-arbete med en ständig förbättringsvilja. Vi jobbar med att våra studenter representerar ”framtiden” och har en tydlig koppling till stadens utveckling. Vi tycker att Studentbostadsföretagen gör ett väldigt bra och viktigt arbete och det ska bli både roligt och intressant att vara delaktig i styrelsearbetet. Jag ser fram emot intressanta möten och givande utbyte där jag kan tillföra mina synsätt, säger Håkan Andersson. 

Studentbostadsföretagen är nöjda med tillskotten, som både kommer att bredda och fördjupa kompetensen i styrelsen. 

–Vi välkomnar Karolina och Håkan och ser fram emot att få in nya tankar och infallsvinklar i styrelsearbetet. Trots osäkra tider händer det väldigt mycket i studentbostadsbranschen och vår styrelse speglar nu branschens ambition och utveckling på ett mycket bra sätt, säger Stina Olén, vd för Studentbostadsföretagen.   


Om Studentbostadsföretagen

Studentbostadsföretagen är branschorganisationen för de som äger, utvecklar, förvaltar och förmedlar studentbostäder i Sverige. Med våra medlemmars 73 000 studentbostäder i ryggen är vi Sveriges enskilt största studentbostadsaktör. Vi är politiskt oberoende och företräder enbart våra medlemmars intressen – skapa förutsättningar för att bedriva bästa möjliga studentbostadsverksamhet.


Kontaktpersoner

Stina Olén
Vd
Stina Olén