2014-07-01 15:00Pressmeddelande

Seminarium: Bokompakt – är kompaktbostäder lösningen på studentbostadsbristen?

null

I morgon avslutar vi vår serie inspirationssamtal genom att dyka ner i Lund där AF Bostäder just nu färdigställer sitt projekt med minibostäder kallat Bokompakt. Vi ställer oss frågan om ytan kan påverka såväl energiförbrukningen som studenternas uppfattning om bostaden positivt.  


Bokompakt
Tid: 2 juli 11.00 - 12.00

Kan man bygga mer om man bygger mindre? Frågar du AF Bostäder i Lund blir svaret ett klart ja. I skrivande stund håller de på att färdigställa 22 minibostäder i projektet BoKompakt. Här tar man reda på hur viktigt ytan är i förhållande till hyran för studenten och om mindre bostäder kan bidra till ett mer miljövänligt boende.

I panelen:
Henrik Krantz, vd AF Bostäder
Teo Strömdahl Östberg, ordförande SSCO
Tobias Olsson, förbundsdirektör Sveriges Arkitekter


Studentbostadstorget
Tid: 30 juni – 3 juli, 09.00 - 17.00

Redo att höra och se något nytt? Trött på att höra samma personer prata om samma lösningar utan att det händer något? Välkommen till Studentbostadstorget, en arena för diskussion och inspiration kring studentbostäder. Här tror vi på lösningar, innovativa vägar framåt och att du kommer få höra saker du aldrig hört innan. Vi gör det genom att på olika sätt visa på konkreta studentbostadskoncept från Nederländerna, Norge, Stockholm och Lund. Diskussionen och samtalen förs av de som bygger, designar och bor i studentbostäder – och dig

Vi finns på plats 509 i hamnen längs med Strandvägen


Vi ses imorgon! AF Bostäder 
SGS Studentbostäder  
Stiftelsen Stockholms Studentbostäder (SSSB) 
Studentbostadsföretagen


Studentbostadsföretagen är branschorganisationen för ägare och förvaltare av studentbostäder i Sverige. Med våra medlemmars 65 000 studentbostäder i ryggen är vi Sveriges enskilt största studentbostadsaktör.

Vi är politiskt och ekonomiskt oberoende och företräder enbart våra medlemmars intressen – skapa förutsättningar för att bedriva bästa möjliga studentbostadsverksamhet.


Om Studentbostadsföretagen

Studentbostadsföretagen bildades som Svenska Studentbostadsföreningen (SSBF) 2001 av fem av landets studentbostadsföretag. Syftet vara att få en plattform för studentbostadsfrågor som främjade utvecklingen av studentbostadsmarknaden på lång sikt. Genom att främja samarbete mellan landets studentbostadsaktörer och en kontinuerlig opinionsbildning är Studentbostadsföretagen idag landets enskilt största studentbostadsaktör. I dagsläget har vi ett 60-tal medlemmar på ett 30-tal studieorter som tillsammans representerar omkring 65 000 av landets 85 000 studentbostäder.


Kontaktpersoner

Stina Olén
Vd
Stina Olén