2014-06-30 15:00Pressmeddelande

Seminarium: Teknobyen - kan nya typer av kollektiva boende skapa fler studentbostäder?

null

Vi fortsätter vår serie inspirationssamtal på Studentbostadstorget under morgondagen då tar vi oss västerut, till Norge och Trondheim där man bokstavligt talat satsat stort på korridorboende. Moderator Ida Strutt leder ett samtal med panelen och publiken om nya, kreativa lösningar på det klassiska korridorboendet


Teknobyen - 116 studenter, ett kök
Tid: 1 juli 13.00 - 14.00

I Trondheim räds man inte något svikande intresse för kollektivboende. Tvärtom satsar man stort med Teknobyen, en korridor i storformat där 116 studenter delar på ett kök. Kontrasten mot svenska förhållanden är stor på flera plan. I Sverige har det i princip inte byggts några studentbostäder med gemensamt kök på över 20 år.

I panelen:
Amanda Stehn, vice ordförande i SGS Studentbostäders styrelse
Bård Flem, fastighetschef Studentsamskipnaden i Trondheim
Chris Österlund, vd Stiftelsen Stockholms studentbostäder
Kerstin Kärnekull, arkitekt

Studentbostadstorget
Tid: 30 juni – 3 juli, 09.00 - 17.00

Redo att höra och se något nytt? Trött på att höra samma personer prata om samma lösningar utan att det händer något? Välkommen till Studentbostadstorget, en arena för diskussion och inspiration kring studentbostäder. Här tror vi på lösningar, innovativa vägar framåt och att du kommer få höra saker du aldrig hört innan. Vi gör det genom att på olika sätt visa på konkreta studentbostadskoncept från Nederländerna, Norge, Stockholm och Lund. Diskussionen och samtalen förs av de som bygger, designar och bor i studentbostäder – och dig

Vi finns på plats 509 i hamnen längs med Strandvägen


Vi ses imorgon! 
AF Bostäder
SGS Studentbostäder  
Stiftelsen Stockholms Studentbostäder (SSSB)
Studentbostadsföretagen

Studentbostadsföretagen är branschorganisationen för ägare och förvaltare av studentbostäder i Sverige. Med våra medlemmars 65 000 studentbostäder i ryggen är vi Sveriges enskilt största studentbostadsaktör.

Vi är politiskt och ekonomiskt oberoende och företräder enbart våra medlemmars intressen – skapa förutsättningar för att bedriva bästa möjliga studentbostadsverksamhet.


Om Studentbostadsföretagen

Studentbostadsföretagen bildades som Svenska Studentbostadsföreningen (SSBF) 2001 av fem av landets studentbostadsföretag. Syftet vara att få en plattform för studentbostadsfrågor som främjade utvecklingen av studentbostadsmarknaden på lång sikt. Genom att främja samarbete mellan landets studentbostadsaktörer och en kontinuerlig opinionsbildning är Studentbostadsföretagen idag landets enskilt största studentbostadsaktör. I dagsläget har vi ett 60-tal medlemmar på ett 30-tal studieorter som tillsammans representerar omkring 65 000 av landets 85 000 studentbostäder.


Kontaktpersoner

Stina Olén
Vd
Stina Olén