2018-02-16 11:34Pressmeddelande

Studentbacken ny medlem i Studentbostadsföretagen

null

I slutet av 2017 blev Studentbacken nytt medlemsföretag i branschorganisationen Studentbostadsföretagen. Det är branschorganisationens första medlemsföretag som genom både hyresrätter och bostadsrätter skapar fler studentbostäder på den svenska marknaden.

- Vi hälsar Studentbacken varmt välkomna in i organisationen. Det är spännande att få in ett medlemsföretag som erbjuder bostäder åt studenter på olika sätt och vi ser fram emot att få mer kunskap om detta, säger Erica Sjölin, medlemsansvarig på Studentbostadsföretagen.

Studentbacken är relativt ny på studentbostadsmarknaden och ser fram emot att ta del av det nätverk och den kunskap som finns i Studentbostadsföretagen.

– Vi är ett relativt nystartat företag med total fokus på studenters bostad både nu och i framtiden, och tycker därför att det är ett naturligt steg för oss att vara en del av den plattform som Studentbostadsföretagen erbjuder, säger Staffan Sälg, VD Studentbacken

Om Studentbacken

Studentbacken utvecklar både studentbostäder upplåtna med hyresrätt och bostadsrätt där den senare fungerar som en startprodukt för studenten att efter avslutade studier ta steget ut på den öppna bostadsmarknaden.

Studentbostadsföretagen är branschorganisationen för ägare och förvaltare av studentbostäder i Sverige. Med våra medlemmars 65 000 studentbostäder i ryggen är vi Sveriges enskilt största studentbostadsaktör.

Vi är politiskt och ekonomiskt oberoende och företräder enbart våra medlemmars intressen – skapa förutsättningar för att bedriva bästa möjliga studentbostadsverksamhet.


Om Studentbostadsföretagen

Studentbostadsföretagen bildades som Svenska Studentbostadsföreningen (SSBF) 2001 av fem av landets studentbostadsföretag. Syftet vara att få en plattform för studentbostadsfrågor som främjade utvecklingen av studentbostadsmarknaden på lång sikt. Genom att främja samarbete mellan landets studentbostadsaktörer och en kontinuerlig opinionsbildning är Studentbostadsföretagen idag landets enskilt största studentbostadsaktör. I dagsläget har vi ett 60-tal medlemmar på ett 30-tal studieorter som tillsammans representerar omkring 65 000 av landets 85 000 studentbostäder.


Kontaktpersoner

Stina Olén
Vd
Stina Olén