2014-10-15 13:26Pressmeddelande

Studenter släcker lampan och lägger locket på - tävlingsstart för Student Switch Off

null

Från och med idag och två månader framåt kommer studenter i Stockholm och Göteborg att spara el i tävlingen Student Switch Off. Tävlingen där studentkorridorer tävlar mot varandra i att spara el har lockat många deltagare och över 40 lag är redan anmälda. Det är första gången tävlingen genomförs i Sverige.

Med målet att spara el, påverka miljön positivt och i slutändan vinna klimatsmarta priser börjar korridorstudenter i Stockholm och Göteborg idag att spara el. Vinner gör man genom att göra de enkla sakerna; komma ihåg att släcka lampan, undvika stand-by och använda lock när man lagar mat.

Över 40 olika lag, av hundra möjliga, har redan anmält sig. Sista anmälningsdag är 15 november och projektledare Erica Sjölin tror att fler kommer anmäla sig de närmsta veckorna.

-  Det är en korridortävling där man tävlar tillsammans för att spara el och vi tror att när tävlingen väl är igång kommer man sporra grannar både i sin egen och andra korridorer att gå med i tävlingen och ta chansen att vinna i december, säger Erica.

Koordinator Agneta Mattiasson har varit ute i de deltagande korridorerna de senaste veckorna för att informera om tävlingen. Bemötandet har överlag varit positivt och intresset är framförallt stort bland de internationella studenterna.

-  Vi har en övervägande del internationella studenter som anmält sig, vilket är väldigt roligt och positivt överraskande. Förhoppningsvis tar de med sig tänket kring energianvändning hem till sina hemländer och på så sätt sprider vi Student Switch Off-tänket vidare globalt, förklarar Agneta.

Tävlingen pågår fram till 15 december och resultatet av tävlingen presenteras kontinuerligt på Student Switch Off:s webb och facebooksida.


För mer information:
Erica Sjölin
Projektledare
erica@studentbostadsforetagen.se
031-7804574


Kort om Student Switch Off

  • Energibesparingsinitiativ som genomförs via ett EU-projekt
  • Tävlingen arrangeras av branschorganisationen Studentbostadsföretagen tillsammans med SGS Studentbostäder och Stiftelsen Stockholms Studentbostäder (SSSB)
  • Första tävlingsperiod är mellan 15 oktober och 15 december
  • Två tävlingar pågår parallellt i Stockholm och Göteborg
  • Deltagande områden är Pax, Kungshamra och Lappis i Stockholm samt Olofshöjd i Göteborg
  • Varje anmäld deltagare i de vinnande korridorerna vinner ekologisk mat till ett värde av 1000 kronor

Student Switch Off är ett energibesparingsinitiativ från Storbritannien. Under läsåren 2014/2015 och 2015/2016 kommer tävlingen även att genomföras I ett flertal europeiska länder via ett EU-projekt. Sverige är ett av de länderna och här medverkar studentkorridorer i Stockholm och Göteborg. Student Switch Off arrangeras av branschorganisationen Studentbostadsföretagen tillsammans med SGS Studentbostäder och Stiftelsen Stockholms Studentbostäder.

Studentbostadsföretagen är branschorganisationen för ägare och förvaltare av studentbostäder i Sverige. Med våra medlemmars 65 000 studentbostäder i ryggen är vi Sveriges enskilt största studentbostadsaktör. Vi är politiskt och ekonomiskt oberoende och företräder enbart våra medlemmars intressen – skapa förutsättningar för att bedriva bästa möjliga studentbostadsverksamhet.


Om Studentbostadsföretagen

Studentbostadsföretagen bildades som Svenska Studentbostadsföreningen (SSBF) 2001 av fem av landets studentbostadsföretag. Syftet vara att få en plattform för studentbostadsfrågor som främjade utvecklingen av studentbostadsmarknaden på lång sikt. Genom att främja samarbete mellan landets studentbostadsaktörer och en kontinuerlig opinionsbildning är Studentbostadsföretagen idag landets enskilt största studentbostadsaktör. I dagsläget har vi ett 60-tal medlemmar på ett 30-tal studieorter som tillsammans representerar omkring 65 000 av landets 85 000 studentbostäder.


Kontaktpersoner

Stina Olén
Vd
Stina Olén