2009-09-25 13:56Pressmeddelande

Svenska Studentbostadsföreningen – nu också i Umeå!

null

Med stor glädje välkomnas AB Bostaden i Umeå som medlemmar i Svenska Studentbostadsföreningen, SSBF. Umeå har tidigare varit en vit fläck på SSBF:s karta vilket gör medlemskapet extra roligt.

AB Bostaden i Umeå är med sina 5400 studentbostäder Sveriges fjärde största enskilda studentbostadsaktör på Sveriges femte största högskoleort. Därför har det länge känts som en självklarhet att AB Bostaden ska vara medlem i SSBF.

- Vi är väldigt glada att AB Bostaden ser de fördelar ett medlemskap i SSBF innebär och väljer att ansluta sig till föreningen, kommenterar generalsekreterare Kerstin Brolén.

Med AB Bostaden som medlemmar stärker SSBF sin position ytterligare som studentbostadsföretagens självklara röst och samarbetsorganisation. Vi ser fram emot ett värdefullt och fruktbart samarbete med AB Bostaden framöver.

Med AB Bostäder i Umeå som medlemmar representerar SSBF 60000 studentbostäder vilket motsvarar ungefär 75 procent av landets samtliga studentbostäder.
Svenska Studentbostadsföreningen, SSBF,
är branschorganisationen
för ägare och förvaltare av studentbostäder i Sverige. Med våra
medlemmars 60 000 studentbostäder i ryggen är vi Sveriges
enskilt största studentbostadsaktör.

Vi är politiskt och ekonomiskt oberoende och företräder enbart
våra medlemmars intressen - för en positiv och långsiktig
utveckling av studentbostadsfrågor.
För mer information

Martin Johansson
Informatör
Svenska Studentbostadsföreningen

031 780 45 72
martin.johansson@ssbf.se
www.ssbf.se


Om Studentbostadsföretagen

Studentbostadsföretagen bildades som Svenska Studentbostadsföreningen (SSBF) 2001 av fem av landets studentbostadsföretag. Syftet vara att få en plattform för studentbostadsfrågor som främjade utvecklingen av studentbostadsmarknaden på lång sikt. Genom att främja samarbete mellan landets studentbostadsaktörer och en kontinuerlig opinionsbildning är Studentbostadsföretagen idag landets enskilt största studentbostadsaktör. I dagsläget har vi ett 60-tal medlemmar på ett 30-tal studieorter som tillsammans representerar omkring 65 000 av landets 85 000 studentbostäder.


Kontaktpersoner

Stina Olén
Vd
Stina Olén